PERSBERICHT

Dinsdag 16 april 2019

 

 

Monumentale Koorkerk in Middelburg kiest voor StageCare.

 

Koorkerk Middelburg
Koorkerk Middelburg, een schitterend monumentaal pand met karakter

In de monumentale Koorkerk in Middelburg komen steeds vaker mensen samen voor vele activiteiten waarbij muziek en woord centraal staan. Er was de laatste jaren behoefte ontstaan aan een passend podium. Vooral om de schitterende entourage van de kerk en de eeuwenoude vloer niet tekort te doen moest een podium gevonden worden dat niet alleen aan veiligheidseisen voldoet, maar tevens recht doet aan de omgeving.

Anita van den Berg van StageCare: “Al bij de eerste ontmoeting met de mensen van de Koorkerk waren wij onder de indruk van dit schitterende pand. Vooral de vloer was een aandachtspunt. Al snel kwamen wij daarom op het idee van een AirStage podium. Wij hebben dit idee verder uitgewerkt en voorgelegd aan de keuzecommissie van de Koorkerk.”

Na veel overleg en samenspraak is uiteindelijk de keuze gevallen op een AirStage van StageCare, waarbij het product belangrijk is maar meer nog de manier waarop StageCare dit bijzondere project wil aanpakken.

Henk Soepenberg, lid podiumcommissie Koorkerk: ““Wij hebben voor Anita en dus voor StageCare gekozen vanwege de vele mogelijkheden die het AirStage podium biedt. Dit podium kan worden afgesteld op diverse doelgroepen, zoals eredienst, concerten, Festival Middelburg VOLkóren, etc.
Vergeleken met gebruikelijke podia wordt de hoeveelheid mankracht, die nodig is voor het ombouwen van de StageCare AirStage tot een minimum beperkt.
Voor ons is dit een punt van overweging gezien de vergrijzing, die ook in onze vrijwilligersgroep  toeslaat.
Daarnaast durf ik te stellen dat de persoonlijke begeleiding van Anita zijn vruchten afwerpt.”

Het project is inmiddels gestart en zowel StageCare als de Koorkerk kijken reikhalzend uit naar de eerste keer dat het AirStage podium gebruikt gaat worden.

Meer weten over de Koorkerk: www.koorkerk.nl

Meer weten over StageCare: www.stagecare.nl

Of neem contact op met Anita van den Berg van StageCare: 0575-470777 of anita@stagecare.nl.