Nu bij StageCare ook verkrijgbaar het innovatieve en gepatenteerde Versatop Pipe & Base Systeem uit Amerika.

Pipe & Base van Versatop

In de eventsector wordt regelmatig gebruik gemaakt van een pipe & drape systeem. Op een eenvoudige en snelle manier worden hiermee meters stoffen wanden geplaatst als tijdelijke afscheiding of ter decoratie.

Versatop™-is een revolutionair Pipe & Drape systeem voor uw evenement.
Van tijdwinst en innovatieve oplossingen tot veelzijdige adapters die u helpen veilig, georganiseerd en efficiënt te werken.

Met het Pipe & Base 2.0®-systeem hebben gebruikers nu een product dat sterker is dan het oude haak- en slotsysteem en dat tevens tot een langere levensduur leidt.
Het is sneller op te zetten met eenvoudig te gebruiken verbindingen en accessoires, waardoor gebruikers tijd en geld besparen.

Geen gescheurd aluminium meer waardoor het veiliger is in gebruik, wat verwondingen tijdens het werk voorkomt.


Staanders

Versatop vaste staanders (fixed)

Vaak aangeduid als het werkpaard van de vakbeurs-decorateur, worden vaste staanders gebruikt voor beursstands over de hele wereld. De vaste staanders met Versatop™-verbindingen bieden een enorme verbetering ten opzichte van het conventionele systeem.
Met het ruime assortiment accessoires en toebehoren zijn de mogelijkheden enorm en kunnen accessoires veilig aan de palen en liggers worden bevestigd.
Zo geeft het Versatop systeem de mogelijkheid om eenvoudig en snel een Pipe & Base systeem op te bouwen met bijv. dubbele doeken, bewegwijzering, decor, en verlichtingsopties.
Bekijk ook de standaard accessoires en zie wat u allemaal kunt doen met Versatop Pipe & Drape 2.0 ®

Versatop-fixed
Versatop vaste staanders (fixed)

Versatop Staanders met Glide-Lock

Na de revolutionaire verandering met het gepatenteerde Pipe & Base 2.0®-systeem, hebben we de pijlen gericht op andere
delen waarvoor verbeteringen nodig waren.
Zo is de opmerkelijke Glide-LOCK™ ontstaan, de telescopische staanders.
Een complete make-over van de oude kraag. Het gepatenteerde ontwerp biedt een oplossing voor meerdere problemen die een betere werking nodig hadden.
Bekijk de voordelen van de staanders met Glide-LOCK™.

  • Soepele, gepatenteerde, slipvergrendeling die het tillen eenvoudig maakt, met een sterke vergrendeling die de buizen niet beschadigd.
  • Met één knop te ontgrendelen, waardoor de knelpunten van de kraag van het oude vergrendelingssysteem teniet worden gedaan.
  • Met deze één-knopvergrendeling kan de gebruiker de staander beter vasthouden wanneer deze omhoog en omlaag wordt gebracht.
  • De ontgrendeling van het lifttype (gepatenteerd) geeft een betere controle bij het laten zakken van de telescopische staander.
  • Geen open ruimte meer tussen kraag en buis, betekent geen beknelling en/of blaren meer.
  • Dit nieuwe ontwerp voorkomt dat de binnenbuizen naar buiten glijden, zelfs in de hoek van 45 graden.
  • Uitgerust met Versatop 2.0 Crown™.
  • Snelle “top down”-aansluitingen.
  • Compatible met alle Pipe & Base 2.0®-accessoires.
  • Geen slots. Dus geen haakschade.
Versatop-telescopische-staander
Versatop staanders met Glide-Lock

Versatop Inversion series

Introductie van de Inversion Series™ van telescopische staanders. 
Met behulp van het Glide-Lock™-systeem, waarvoor patent is aangevraagd, stelt dit nieuwe product gebruikers in staat om deze staanders ook omgekeerd te plaatsen

Het resultaat is een systeem dat een “van de grond af” verlenging van de staander tot de gewenste hoogte mogelijk maakt, zonder op een ladder te staan . 

Het unieke ontwerp stelt de gebruiker in staat om stevig op de grond te staan ​​in een veilige hefpositie terwijl hij de telescopische paal omhoog en omlaag brengt.

Versatop-inversion
Versatop Inversion series

Op Youtube vind u meerdere video’s over dit innovatieve en revolutionaire Versatop Pipe & Base systeem.

Wilt u meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.


Accessoires

PinnenVoor de grondplaten zijn pinnen verkrijgbaar. (Deze worden niet standaard meegeleverd met de grondplaten)
Onderstaand een overzicht van de diverse maten.

6″ hoge pin voor maximaal 8′ hoge staanders
8″ hoge pin voor maximaal 14′ hoge staanders
12″ pin voor maximaal 23′ hoge staanders

Versatop-pinnen
Pinnen

Versatop Sidearm™

De Versatop Sidearm™ is de beste oplossing om veilig en eenvoudig meerdere liggers op één staander te installeren.

De Sidearm is gegoten met een structureel versterkte behuizing met een verlengde Crown™ (ongeveer 15 cm van het verbindingspunt).
Dit maakt het een eenvoudige en veilige installatie van een extra ligger zodat u een dubbele of zelfs driedubbele rij doek kunt draperen.

De Sidearm™ geeft u ook de mogelijkheid om lichtgewicht accessoires direct aan de body te bevestigen.
Door aan weerszijden een van de “flensmoer”-rails te gebruiken, heeft u een breed scala aan bevestigingsopties.
Bovendien zijn er twee 1/4″-inzetstukken met schroefdraad die van bovenaf toegankelijk zijn.

Versatop-sidearm
Versatop Sidearm™

Versatop Shoulder Block™

Het Versatop Shoulder Block™ is de perfecte oplossing om lichtgewicht accessoires aan uw Versatop 2.0® staanders te bevestigen.
Voeg een breed scala aan elementen toe om lijnen te draperen, van gordijn volants tot verkeersborden, je kunt vrijwel elk lichtgewicht accessoire vastzetten met het Versatop Shoulder Block™.

Door gebruik te maken van een van de drie 1/4″ “flensmoer” -rails op het block, kunt u zich aanpassen aan elke behoefte.
Voeg oogjes, haken, karabijnhaken, uitgangsborden, *lichtgewicht LED-armaturen en meer toe.

Bovendien is er een enkel 1/4″ inzetstuk met schroefdraad dat van bovenaf toegankelijk is voor extra functionaliteit en veiligheid.

Versatop-shoulder-block
Versatop Shoulder Block™

Versatop Angle Mounted Crown™

De Versatop Angle Mounted Crown™ heeft bewezen een van de meest veelzijdige gereedschappen in de 2.0® productlijn te zijn.

Bevestig de Angle Mounted Crown™ aan een coupler of trussklem voor verschillende verbindingsopties.
Gebruik de Angle Mounted Crown™ om de truss met draperen om te wikkelen, terwijl de klem toch toegang heeft tot de truss-constructie.

Of bevestig de Angle Mounted Crown™ aan een muur in een permanente installatie om deuropeningen of gedrapeerde gebieden te creëren zonder dat er staanders of baseplates nodig zijn.

Versatop-angle-mounted-crown
Versatop Angle Mounted Crown™

Versatop Mounting-Post™

Een andere geweldige oplossing voor het bevestigen van lichtgewicht accessoires aan staanders die zijn uitgerust met het Pipe &Drape 2.0-systeem.

Met de stalen Mounting-Post™ kunnen gebruikers een breed scala aan elementen toevoegen aan draperlijnen.
Met behulp van 1/4″x 20 schroefdraad inzetstuk dat zich in het midden van de meeste kronen bevindt, bevestigt de stalen Mounting-Post™ zich stevig aan de bovenkant van uw staander.

Hierdoor kunt u een verscheidenheid aan accessoires aan de bovenkant van staanders bevestigen met behulp van de 7/16″x 14 schroefdraadbout; van exitborden, *lichtgewicht LED-armaturen en meer. De stalen Mounting-Post™ is gebouwd om een veelzijdige aanvulling te zijn op uw Pipe &Drape 2.0 oplossing.
* Gemaakt van gehard staal voor jarenlang gebruik in het veld (7,5 LB maximale gewichtslimiet).®

Versatop-Mounting-post
Versatop Mounting-Post™

Versatop Threaded Ball Studs

Een van de handigste accessoires in de Versatop 2.0-line-up, de Threaded Ball Studs, stelt u in staat om een verscheidenheid aan elementen aan te sluiten op het 2.0-systeem.

Bevestig bijvoorbeeld de Threaded Ball Studs aan standaard frameschermen die 5/16″x 18 (of M8) inzetstukken met schroefdraad gebruiken en hang het scherm eenvoudig aan de gordijnlijn.

®® Gewichtslimiet van 20 pond per Ball Stud indien correct geïnstalleerd en gebruikt met correct geïnstalleerde Versatop 2.0 Crown.®

Versatop-threaded-ball-studs
Versatop Threaded Ball Studs

Versatop Anti-Roll Clip™

Een eenvoudige oplossing om de trekkracht naar het zwaartepunt te ondervangen bij het gebruik van gordijnen of backdrops met Versatop 2.0 liggers.®

De Versatop Anti-Roll Clip™ is de perfecte oplossing bij het gebruik van gordijnen en draperieën die banden of bindlijnen nodig hebben.

Eenmaal vastgeklikt voorkomt de “bek” dat de dwarsbalk door de zwaartekracht gaat rollen, terwijl de flexibele hoekbeweging waar het Pipe & Base 2.0 systeem om bekend staat, toch mogelijk blijft.

De Anti-Roll Clip™ past op elke dwarsbalk die is uitgerust met de Versatop Ball Caps™.

Aanbevolen gebruik is twee (2) clips per dwarsbalksectie. De Anti-Roll Clip™ heeft een maximum koppel van 15 inch-pound per stuk en ondersteunt gemakkelijk standaard velours of poly gordijnen.

Versatop-anti-roll-clip
Versatop Anti-Roll Clip™

Versatop Socket Clip™

De Socket Clip™ is een eenvoudige oplossing voor het integreren van oude staanders met sleuven in uw verbeterde Pipe & Drape 2.0 ®-systeem. 

Als u huurt van bedrijven die niet zijn geüpgraded naar Pipe & Drape 2.0® , of als uw bedrijf aan andere bedrijven verhuurt, is de Socket Clip™ een “must-have” accessoire. 

De Socket Clip™ past op elke staander die standaard sleuven heeft, waardoor kruissteunen (sliders) die zijn uitgerust met Pipe & Drape 2.0® Ball Caps™ kunnen worden aangesloten op het sleufgedeelte van de staander. 

Gemaakt van een speciaal samengestelde, met vezels doordrenkte nylonverbinding, is de Socket Clip ™ lichtgewicht en zeer sterk. 

De Socket Clip™ is geschikt voor een maximale belasting van 20 pond per stuk en ondersteunt gemakkelijk standaard velours of polygordijnen.

Versatop-socket-clip
Versatop Socket Clip™

Mogelijkheden & Toepassingen

Versatop™ producten worden inmiddels wereldwijd gebruikt. Hieronder ziet u een aantal afbeeldingen van toepassingen waarbij het Versatop™ systeem is gebruikt en ingezet.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag!


Video’s